Hoe werkt ONS?
Je hebt een idee. En dan?
Wij worden blij van ondernemersinitiatieven.
Ze maken onze stad beter en dat juichen we van harte toe.
Voor jou als initiatiefnemer is het belangrijk om te weten dat een aanvraag alleen kan worden ingediend na afstemming met de trekkingsgerechtigde in het gebied waar je gevestigd bent. Dit is een georganiseerd collectief van ondernemers en non-profit organisaties. Dit collectief besluit waaraan het bijeen gebrachte budget in het gebied wordt uitgegeven. In ieder geval geldt dat de trekkingsgerechtigde akkoord moet geven voordat het plan bij ONS Dordrecht ingediend kan worden. Voor een goede bestemming van de gelden is Dordrecht opgedeeld in logische gebieden waarin samenwerking mogelijk is. Deze zogenaamde trekkingsgebieden beschikken allemaal over hun bijeengebrachte budget. Wat de gezamenlijke ondernemers en organisaties in dat gebied nodig of wenselijk vinden, bepaalt hoe het uitgegeven wordt.
Bij een aanvraag is de ‘go’ vanuit het gebied dus het belangrijkste. Het bestuur van Ondernemersfonds Dordrecht toetst vervolgens of de besteding transparant is en voldoet aan de toetsingscriteria en of er bijvoorbeeld geen kosten worden gemaakt voor zaken die de gemeente zou moeten betalen.
Het stappenplan
2.
De globale check
Voldoet je plan aan alle volgende voorwaarden?’
3.
Check je plek
Dordrecht is verdeeld in 25 trekkingsgebieden. Ontdek in welk trekkingsgebied je gevestigd bent en met wie je contact op kunt nemen.
4.
Ga in gesprek
Het is belangrijk om in contact te treden met de organisatie in jouw trekkingsgebied. Die organisatie – de trekkingsgerechtigde – beheert het budget en toetst of je plan past binnen de richtlijnen en voorwaarden. Ook het indienen van je plan loopt via de trekkingsgerechtigde.
5.
Dien je aanvraag in
Het bestuur van Ondernemersfonds Dordrecht doet een laatste formele check van het plan. Bij akkoord wordt het aangevraagde bedrag toegekend. Reken voor de behandeling van jouw ingediende initiatief op een doorlooptijd van maximaal 6 weken.