FAQ

De meest gestelde vragen en antwoorden

Waar kan ik me melden voor deelname aan het collectief in mijn gebied?

Alle ondernemers in Dordrecht, zowel vastgoedeigenaren als gebruikers van vastgoed, kunnen zich aansluiten bij het collectief van het Ondernemersfonds. Dit kan via de verschillende trekkingsgebieden.

Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website van het Ondernemersfonds: www.ondernemersfondsdordrecht.nl. Tot die tijd neem contact op via info@ondernemersfondsdordrecht.nl

Is er ook plek voor stadsbrede bestedingen in het fonds?

In Dordrecht is gekozen om een sterke positie toe te kennen aan de gebieden via de trekkingsrechten. Maar er zijn belangen / bestedingen die een gebiedsoverstijgend karakter hebben. Om ook daar ruimte aan te geven is besloten om 2,5% van het fonds te reserveren voor stadsbreed. De raad van advies – een representatieve afvaardiging van alle trekkingsgerechtigden – besluit over de bestedingen vanuit het stadsbrede aandeel. Het staat iedereen vrij om een initiatief in te dienen voor stadsbreed. Ook vanuit de trekkingsgerechtigden en de raad van advies zelf kunnen voorstellen worden ingediend.

Aan wat voor bestedingen van Ondernemersfonds Dordrecht moet ik denken?

De ondernemers bepalen gezamenlijk welke bestedingen vanuit het fonds worden opgepakt. Alles wat binnen het collectief tot gezamenlijk belang benoemd wordt, komt voor financiering in aanmerking. Het fondsbestuur ziet erop toe dat de besluitvorming democratisch verloopt met voldoende draagvlak voor de plannen en toetst of het voorstel financieel deugdelijk in elkaar steekt.

In de bestaande fondsen is een ontwikkeling van bestedingen te zien. Van praktische voorzieningen (beveiliging, promotie, parkmanagement) naar grotere activiteiten en investeringen op lange termijn.

Een trekkingsgebied, wat is dat?

Wat met het budget van het Ondernemersfonds gedaan wordt, is afhankelijk van de samenstelling en samenhang van organisaties en bedrijven die samenwerken. Daarom is Dordrecht opgedeeld in logische gebieden waarin samenwerking mogelijk is. Deze zogenaamde trekkingsgebieden beschikken allemaal over hun eigen bijeengebrachte budget. Wat de gezamenlijke ondernemers en organisaties in dat gebied nodig of wenselijk vinden, bepaalt waarop ingezet wordt. Dat kan zijn camerabeveiliging, vergroening, feestverlichting, breed sportevent, biodiversiteit, citymarketing of een bedrijvenroute voor onderwijs. In Dordrecht ontstaan 25 trekkingsgebieden. Het Ondernemersfonds ziet erop toe dat op democratische wijze het gezamenlijk belang in het gebied gediend wordt en stimuleert dat deze gebieden zich organiseren in een stichting.

Hulp of meer informatie nodig?

We helpen je graag verder. Neem contact met ons op.